Тривалість навчання

Англійці звичайно ділять володіння іноземців англійською мовою на 6 сходинок, або рівнів (французи – на 5, німці – на 10). Рівень визначається шляхом тестування. На нього можна орієнтуватися, не забуваючи при цьому, що знань, які дозволяють, скажімо, серйозну книгу прочитати-перекласти, може не вистачити навіть тому, хто закінчує 6-у сходинку.

Англійські рівні такі: елементарний (з абсолютного нуля), початковий, нижче середнього, середній, вище середнього, просунутий.

Навчання на кожному рівні передбачає певну кількість навчальних годин – від 80 до 120. До тестування ви можете тільки приблизно уявити, скільки часу вам доведеться вчити мову.

Здається, все. Можна братися за телефон. До речі, теж справа тонка. Питання треба ставити грамотні, щоб відразу відсікти халтуру:

Чи є тестування, як воно проходить, хто проводить (якщо при тестуванні відбудеться помилка, ви ризикуєте опинитися в групі самим сильним, і у вас буде відчуття, що ви вчите інших, або самим слабким, тоді є ймовірність обзавестися психологічним бар’єром і придбати страх спілкування);
Чи є лінгафон (без нього ускладниться тренінг сприйняття мови на слух);
Чи є курс для удосконалення, інакше вам через якийсь час доведеться знову шукати курси;
Яка система оплати: з вами повинні домовитися про можливість повернення грошей або переносу занять (якщо у вас, скажімо, виникли несподівані ускладнення),
Добре б ще, щоб фірма мала ліцензію.