Як отримати нову професію онлайн і безкоштовно. Посилання на освітні ресурси

Де б ви не були – у бомбосховищі чи притулку для біженців – вчитися ніколи не пізно, а зараз, під час війни та зростаючої економічної кризи як ніколи актуально та важливо. EnableMe Ukraine розповідає як вивчитись на юриста, журналіста, дизайнера та іншу будь-яку професію просто зі свого телефону. Аби був інтернет

Війна позбавила українців не лише звичного життя, але й роботи та високих зарплат. Утім не секрет, що збільшити шанс знайти роботу можна, змінивши професію або отримавши додаткові навички. Тому рятувати ситуацію взялись освітні онлайн-платформи, які відкривали доступ до курсів і робили знижки, щоб користувачі могли швидко освоїти нову професію. Наприклад, якщо ви хочете опанувати професію журналіста, то вам спершу сюди – Школа громадянської журналістики або Інтернет-медіа або Журналістика розслідувань, а далі на сайти з пошуку роботи, де ви легко знайдете віддалену вакансію журналіста і зможете працювати з будь-якого місця, де ви зараз перебуваєте.

У які сфери йти? Найменше від війни постраждали сфери ІТ, виробництва та сільського господарства, продажів, транспорту та логістики. Ми вже давали на EnableMe Ukraine перелік онлайн-курсів, де можна отримати високооплачувану професію, де чимало програм для майбутніх програмістів та інтернет-маркетологів. Утім, якщо вам більше до душі творчі професії, ви можете вивчитись на режисера кіно або діджея та заробляти музикою – нижче ми розповімо про такі курси.

Пропонуємо перелік освітніх ресурсів, де можна отримати нову професію онлайн і безкоштовно.

Платні онлайн-курси від SKVOT охоплюють сфери дизайну, маркетингу, реклами та PR, менеджменту. На сайті можна придбати лекції, які допоможуть швидше відшукати роботу, зокрема про створення сильного портфоліо. Частина курсів SKVOT присвячена мистецтву, кіно та музиці.