Авторські методики

У текстах рекламних оголошень таке словосполучення зустрічається часто, але що це таке, професіоналам невідомо. Професіоналам відомі методи – Шехтера, Китайгородської, Ігнатової, Мельник, є й інші. Ці методи перевірені тривалим досвідом та описані в численних працях. Щоб викладати за ними, треба пройти стажування у їхніх авторів.

Трапляється, іменем того чи іншого автора методу користуються недобросовісні люди, але якщо викладач дійсно володіє, скажімо, методом Шехтера, то мові він, безумовно, навчить.

Оволодіти авторським методом дуже непросто: метод не зводиться до суми викладацьких прийомів. А методиками називають посібники для вчителів, які додаються до лінгафонних курсів (Headway, Streamline, Alexander та інші).

Ці-то методики частіше за все і зводяться до суми педагогічних прийомів. Будь-який досвідчений викладач має свій власний набір прийомів, почерпнутих з досвіду, з книжок, зі спілкування з колегами. Можна назвати це і авторською методикою, але якщо є автор – називайте його ім’я!